Akademia Biokuriera na Targach Polagra 2015

Żywność EKO –  rynek z trwałym potencjałem czy chwilowa moda?  - to temat seminarium, które organizujemy w trakcie Targów Polagra Food w Poznaniu. Wezmą w nim udział przedstawiciele najważniejszych firm działających w branży żywności ekologicznej.

Żywność ekologiczna już dawno przestała być dostępna jedynie w małych, specjalistycznych sklepach. Bioprodukty wprowadzają do oferty kolejne sieci supermarketów i delikatesów. Interesują się nimi także tradycyjne sklepy spożywcze. Nic dziwnego, bo o produkty ze znakiem ?ekoliścia? z roku na rok pyta coraz więcej konsumentów.
Czy ten wzrostowy potencjał jest trwały, czy też przeminie jak inne ?mody? na rynku spożywczym?

Czas i miejsce: POZNAŃ, Targi Polagra, 21 września 2015 (poniedziałek), start. 11, pawilon 7, sala B

Program:

1. Polski rynek żywności ekologicznej. Aktualne trendy, statystyki i prognozy (ok. 30 min)
Karol Przybylak, redaktor i wydawca ?Biokurier.pl? – czasopisma i serwisu o produktach ekologicznych i rynku bio

2. Aby zaistnieć na ekorynku. Budowanie marki produktów wysokiej jakości (ok. 30 min)
Adam Turowiec, specjalista i konsultant w zakresie marketingu, współpracownik Biokuriera i Akademii Biokuriera

3. Aktualna sytuacja, kierunki rozwoju, szanse i wyzwania na rynku produktów ekologicznych ? dyskusyjny panel ekspercki z udziałem przedstawicieli branży. (ok. 90 min.)

W panelu udział wezmą:

? Michał Kapica ? prezes delikatesów z żywnością ekologiczną i hurtowni ?Smak Natury? www.smaknatury.pl
? Arkadiusz Kordala ? dyrektor handlowy Bio Planet SA, dystrybutora i producenta żywności ekologicznej www.bioplanet.pl
? Zbigniew Kozłowski ? członek zarządu Symbio SA, producenta i dystrybutora żywności ekologicznej www.symbio.pl
? Tadeusz Szynkiewicz ? prezes Bio Food sp z o.o., producenta ekologicznych soków i przetworów owocowo ?warzywnych, www.biofood.pl

Moderator panelu: Karol Przybylak.
Podczas panelu będzie możliwość zadawania pytań z sali.

Podczas konferencji będzie możliwość degustacji żywności ekologicznej.