Ruszyły zapisy na kolejne szkolenia pt.”Produkcja żywności ekologicznej – z czym to się je? Jak zamienić ideę w biznes”. Szkolimy w Trójmieście i Poznaniu

Można już zapisywać się na kolejne szkolenia z cyklu „Produkcja żywności ekologicznej – z czym to się je? Jak  zamienić ideę w biznes”. Tym razem wiedzą będziemy się dzielić w Poznaniu (24.05.2018) oraz Trójmieście (7.06.2018).

Dla kogo jest nasze szkolenie?

Szkolenia przeznaczone są dla osób planujących rozpoczęcie działalności gospodarczej w zakresie przetwórstwa lub handlu hurtowego produktami ekologicznymi. Zapraszamy również osoby, które już prowadzą działalność w tym zakresie i szukają inspiracji do dalszego rozwoju swojego biznesu.

Program szkolenia:

  1. Eko-rynek w pigułce

  • Ekologiczna produkcja rolna
  • Przetwarzanie produktów rolnictwa ekologicznego
  • Certyfikacja i kontrola produkcji
  • Znakowanie produktów ekologicznych (BIO, EKO, znaki graficzne)
  • Wymogi prawne regulujące przetwarzanie produktów rolnictwa ekologicznego

 

  1. Eko-rynek w liczbach

  • Polski i światowy rynek produktów ekologicznych
  • Struktura eko-rynku w Polsce
  • Badania konsumenckie
  • Najważniejsze trendy rynkowe

 

  1. ABC certyfikacji z punktu widzenia producenta produktów ekologicznych

  • Audyt „0”
  • Przygotowanie firmy do audytu
  • Niezbędne dokumenty wymagane przy audycie (przykładowe wzory)
  • Podwykonawstwo
  • Produkcja konwencjonalna i ekologiczna – organizacja logistyki w przedsiębiorstwach wytwarzających produkty ekologiczne i konwencjonalne

 

  1. Organizacja procesu sprzedaży produktów ekologicznych

  • Projektowanie i wprowadzanie na rynek eko-produktów
  • Proces ustalania cen sprzedaży
  • Budowa kanałów dystrybucji
  • Sprzedaż zagraniczna

 

  1. Efektywna komunikacja i marketing produktów ekologicznych

  • Wykorzystanie mediów do komunikacji z odbiorcami końcowymi
  • Projektowanie treści przekazu reklamowego: dobre przykłady komunikowania walorów użytkowych i jakości produktów.
  • Promocja sprzedaży.
  • Najważniejsze wydarzenia na rynku eko-produktów
  • Targi, konferencje

 

  1. Podsumowanie, pytania i dyskusja.

Prowadzący:

Karol Przybylak – redaktor naczelny Biokuriera – pierwszego periodyku na rynku polskim poświęconemu tematyce ekologicznej. Ceniony ekspert w zakresie budowania procesów komunikacji, promocji i reklamy na rynku produktów ekologicznych. Organizator wielu szkoleń i seminariów poświęconych branży ekologicznej.

Mariusz Florek – niezależny konsultant w zakresie podnoszenia efektywności sprzedaży w przedsiębiorstwach. W ciągu blisko 20-letniej działalności zrealizował kilkadziesiąt projektów doradczych, w tym kilka w branży spożywczej. Współwłaściciel firmy produkującej żywność ekologiczną.

 Miejsca:

Poznań, termin: 24.05.2018r Zapisz się

Trójmiasto, termin: 7.06.2018r Zapisz się

Inwestycja w szkolenie: (dla 1 osoby):

535 zł netto + podatek VAT (658,05 brutto) – przy wpłacie do dnia 15.05.2018r.

595 zł netto + podatek VAT (731,85 brutto) – przy wpłacie od 16.05.2018r. do dnia szkolenia.

Cena szkolenia obejmuje: przerwy kawowe, lunch, materiały szkoleniowe, certyfikat.