Produkcja żywności ekologicznej – z czym to się je? Jak zamienić ideę w biznes. Zapisy na jesienną serię szkoleń ruszyły

Warszawa, Katowice, Trójmiasto – to lokalizacje, w których planujemy przeprowadzić kolejne szkolenia z cyklu „Produkcja żywności ekologicznej – z czym to się je? Jak  zamienić ideę w biznes”. Zapisy ruszyły. Liczba miejsc ograniczona.

Program szkolenia:

  1. Eko-rynek w pigułce

  • Ekologiczna produkcja rolna
  • Przetwarzanie produktów rolnictwa ekologicznego
  • Certyfikacja i kontrola produkcji
  • Znakowanie produktów ekologicznych (BIO, EKO, znaki graficzne)
  • Wymogi prawne regulujące przetwarzanie produktów rolnictwa ekologicznego
  1. Eko-rynek w liczbach

  • Polski i światowy rynek produktów ekologicznych
  • Struktura eko-rynku w Polsce
  • Badania konsumenckie
  • Najważniejsze trendy rynkowe
  1. ABC certyfikacji z punktu widzenia producenta produktów ekologicznych

  • Audyt „0”
  • Przygotowanie firmy do audytu
  • Niezbędne dokumenty wymagane przy audycie (przykładowe wzory)
  • Podwykonawstwo
  • Produkcja konwencjonalna i ekologiczna – organizacja logistyki w przedsiębiorstwach wytwarzających produkty ekologiczne i konwencjonalne
  1. Organizacja procesu sprzedaży produktów ekologicznych

  • Projektowanie i wprowadzanie na rynek eko-produktów
  • Proces ustalania cen sprzedaży
  • Budowa kanałów dystrybucji
  • Sprzedaż zagraniczna
  1. Efektywna komunikacja i marketing produktów ekologicznych

  • Wykorzystanie mediów do komunikacji z odbiorcami końcowymi
  • Projektowanie treści przekazu reklamowego: dobre przykłady komunikowania walorów użytkowych i jakości produktów.
  • Promocja sprzedaży.
  • Najważniejsze wydarzenia na rynku eko-produktów
  • Targi, konferencje
  1. Podsumowanie, pytania i dyskusja.

Prowadzący:

Karol Przybylak – redaktor naczelny Biokuriera – pierwszego periodyku na rynku polskim poświęconemu tematyce ekologicznej. Ceniony ekspert w zakresie budowania procesów komunikacji, promocji i reklamy na rynku produktów ekologicznych. Organizator wielu szkoleń i seminariów poświęconych branży ekologicznej.

Mariusz Florek – niezależny konsultant w zakresie podnoszenia efektywności sprzedaży w przedsiębiorstwach. W ciągu blisko 20-letniej działalności zrealizował kilkadziesiąt projektów doradczych, w tym kilka w branży spożywczej. Współwłaściciel firmy produkującej żywność ekologiczną.

Miejsca:

Warszawa, termin: 22.11.2018r  ZAPISZ SIĘ

Katowice/Kraków: 29.11.2018r ZAPISZ SIĘ

Trójmiasto, termin: 6.12.2018r ZAPISZ SIĘ

Inwestycja (dla 1 osoby):

535 zł netto + podatek VAT (658,05 brutto) – przy wpłacie do dnia 5.11.2018r.

595 zł netto + podatek VAT (731,85 brutto) – przy wpłacie od 6.11.2018r. do dnia szkolenia.

Cena szkolenia obejmuje:

  • przerwy kawowe,
  • lunch,
  • materiały szkoleniowe,
  • certyfikat.